ReijoLahtonen Savotta jatkuu

Uutispommikoira #67

 • MV ei nähnyt tomusokerikoiraa uutisen arvoisena
  MV ei nähnyt tomusokerikoiraa uutisen arvoisena
 • Seinäjoella pommikoira
  Seinäjoella pommikoira
 • Pohjalaisessa pommikoira
  Pohjalaisessa pommikoira
 • Ässien ja Lukon kotikylillä pommikoira
  Ässien ja Lukon kotikylillä pommikoira
 • Kemissä jysähti nyt pommikoira
  Kemissä jysähti nyt pommikoira
 • Mansessa pommikoira
  Mansessa pommikoira
 • Nunnuka nunnuka - pommikoira
  Nunnuka nunnuka - pommikoira
 • Totta maar Turussakin
  Totta maar Turussakin
 • Valtakunnan jakelussa pommari
  Valtakunnan jakelussa pommari

Kirjoitin 10.4 kohtelustani UPM yhtiökokouksessa. Lähetin lehdistötiedotteen saamastani kohtelusta myös 80 tiedotusvälineen edustajalle.  
Yksi julkaisi sen. MV uutiset. Tähän mennessä se on luettu reilut 5000 kertaa. 
http://mvlehti.net/2015/04/10/osakas-vaiennettiin-upmn-yhtiokokouksessa/

Valkoista jauhetta
Kun matalahkon koiran kylkeen oli tomusokerilla kirjoitettu eduskuntavaalinumeroni 67, niin se räjäytti muutamassa minuutissa uutiskynnyksen. Minua syytettiin eläinrääkkäyksestä julkisesti läpi Suomen. MV lehti ei nähnyt tomusokerijuttua uutisarvoisena, toisin kuin: Turun Sanomat, Aamulehti, Satakunnan Kansa, Ilkka, Pohjalainen, Pohjolan Sanomat, Lapin Kansa. 

Tomusokerikoirasta uutisointi nähtiin tärkeäksi medioissa, joiden lukijakunta lienee miljoonaluokkaa. Valkoinen jauhe - se tuntuu olevan mediatehokasta. 

Ei ihmisen tarvitse olla edes Perussuomalainen, että pystyy ymmärtämään ettei eläimille aiheuteta tuskaa vaalityössä. Perisuomalainenkin sen ymmärtää. Miksi toimittajat eivät tarkistaneet uutisen lähdettä? Vasta jälkikäteen sain puhelun, jossa asiaa kysyttiin. 

Kemin Biodieseltehdas
Kemissä jäi rakentamatta biodiesel tehdas, vaikka EU tukia tipahti liki 100 miljoonaa, mutta koska kumppani Metsäliitto oli kartellituomion takia tukikelvoton - hanke jäi rakentamatta. Siitä lukuisia kertoja olen toimittajille puhunut. Ei uutiskynnyksen arvoinen, vaikka miljoona kuutiota lappilaista puuta jäi vaille jalostusta ja sadat työpaikat toteutumatta. Ei uutista. Pommikoira jysähti heittämällä läpi. 

Vaalit ovat sunnuntaina 19.4. Stora Enson yhtiökokous on heti vaalien jälkeen 22.4. Mietin juuri, menisinkö sinne tomusokerikoiran kanssa. Saisinko silloin median yhtä kiinnostuneeksi yhteiskunnallisista asioista? 

Reijo Lahtonen #67

Näin uutisoitiin

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/perussuomalaisten-vaalikoira-järkytti-kennelliittoa-1.1813828

 

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Mika Samuel Kiekkijev

Jos joku olisi vaivautunut oikeasti katsomaan kuvaa koirasta, niin olisi kovin helposti huomannut, ettei kyse ole esim. maalista.

Eron voi kotikonstein kokeilla vaikkapa maalilla keinoturkikseen tahi omaan tukkaansa ja ottaa siitä sitten kuva.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Näin ne oikeat asiat pidetään pimennossa ja nostetaan pinnalle ne joilla on merkitystä kun halutaan saada asiat ja vallankin niitten esittäjät näyttämään tietynlaisilta.
Paljon mehevämpää on puhua eläinrääkkäyksestä kuin työpaikoista.

Menestystä pyrkimyksillesi.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Nykyajan journalismia tuntuu vaivaavan se ettei toimittajat itse jouda ottamaan asioiden oikeasta laidasta selvää koska on kiire saada juttu ko. lehden verkkojulkaisuun. Paperilehden kulta-aikana oli vielä mahdollisuus ennen lehden julkaisua tarkistaa jutun paikkaansapitävyys ja tehdä muutenkin "oikeaa" lehtimiestyötä. Ärsyttää välillä "Hauska kissavideo naurattaa netissä" lööpit kun pätkä on ollut jo 2 vuotta netissä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Voihän räkä Reijo mitä meininkiä sullakin? Ei ole totta! Katsoppas mun touhuja median kanssa. Paskaa silmille näinkin - http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1929...

Toimituksen poiminnat